Image default
Business

Actievoerders zetten Dolfinarium in lockdown: dit is waarom!





Dierenactivisten blokkeren Dolfinarium in Harderwijk

Dierenactivisten blokkeren Dolfinarium in Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft vanochtend de poorten niet kunnen openen vanwege dierenactivisten. Demonstranten van de groeperingen Bite Back en Active for Justice blokkeren de hoofdingang van het Gelderse dierenpark. Ze willen het protest naar eigen zeggen “zo lang mogelijk voortzetten”.

De actie startte om 09.50 uur, net voordat het park open zou gaan voor publiek. “Een deel zit vast aan de hekken met stalen buizen, waar een andere groep aanwezig is met spandoeken, protestborden en flyers om voorbijgangers te informeren,” melden de initiatiefnemers.

De actiegroepen claimen dat de dieren in het Dolfinarium last hebben van stress en verveling. Bovendien worden ze gehouden in verblijven die niet voldoen aan de Europese richtlijnen. Dolfijnen zijn volgens de activisten niet geschikt voor een leven in gevangenschap.

“Wij vinden dat het nu tijd is dit park te sluiten en de dieren een dierwaardige toekomst te geven.” De demonstranten verwachten dat het Dolfinarium een zij-ingang opent in de hoop dat bezoekers toch naar binnen kunnen. Daar zeggen de aanwezigen op voorbereid te zijn.

“Met deze actie willen we duidelijk zichtbaar actievoeren op een ludieke manier om het lot van de dieren aan de kaak te stellen. Geef je om dieren, dan bezoek je dit park niet.” Het Dolfinarium zou vandaag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen de actie precies heeft. Een woordvoerder van het Dolfinarium bevestigt dat dierenactivisten de poorten vanochtend hebben geblokkeerd, maar details ontbreken nog.


Related posts

Exotische dierentuinattracties veroveren de Waarbeek: Apenheul en GaiaZoo brengen avontuurlijk vertier naar het hart van Nederland!

Douglas Ross

Ontdek de verborgen geheimen van de nieuwe Europa-Park-achtbaan Voltron!

Douglas Ross

Failproof goede voornemens van dieren: deelt een Engelse dierentuin hun hilarische blunders

Douglas Ross