Image default
Business

Iconische Engelse attractie Hex heropent na negentien maanden: een magische comeback!

Heropening van iconische attractie in Alton Towers

Het grootste pretpark van Engeland, Alton Towers, heeft vandaag een iconische attractie heropend. Na negentien maanden gesloten te zijn geweest vanwege technische problemen, kunnen bezoekers eindelijk weer genieten van het draaiende huis Hex.

Hex is een madhouse van de Nederlandse fabrikant Vekoma en opende zijn deuren in het jaar 2000. De attractie vertelt het verhaal van de Chained Oak Tree, een lokale legende waarbij een graaf vervloekt werd door een oude bedelaarster. Elke keer dat er een tak van de oude eik viel, zou er een familielid sterven. Om dit te voorkomen, werd de boom vastgemaakt met kettingen. In de attractie zelf kunnen bezoekers ervaren hoe de graaf heeft geëxperimenteerd met één van de gevallen takken, terwijl de kamer langzaam begint te draaien.

Hex – The Legend of the Towers

De volledige titel van de attractie luidt Hex – The Legend of the Towers. In de afgelopen jaren is Hex meerdere keren gesloten geweest vanwege onderhoudswerkzaamheden en technische problemen. In 2023 werd aangekondigd dat de attractie in 2024 weer geopend zou worden, maar het bleef lange tijd stil. Nu is Hex eindelijk weer operationeel en kunnen bezoekers weer genieten van deze duistere belevenis.

Vandaag start ook Scarefest in Alton Towers, het halloweenfestival van het pretpark. Naast de heropening van Hex, is het nog wachten op de heropening van een andere attractie: de kabelbaan Skyride, die voor het laatst in bedrijf was in 2022.

Related posts

Teleurstelling in Engels pretpark: grote attracties verdwijnen!

Douglas Ross

Knuffelige nieuwkomers in de dierentuin: kleine panda’s en otters nemen het over!

Douglas Ross

Spannend nieuws: Extra personeel in spookhuis Europa-Park om de brandveiligheid te waarborgen!

Douglas Ross