Image default
Business

Drie extra rookzones en vrijheid tijdens Halloween in Walibi: het rookverbod wordt niet gehandhaafd!





Blog Artikel

Walibi Holland introduceert rookverbod tijdens Halloween Fright Nights

Tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi Holland geldt dit jaar voor het eerst een rookverbod. Bezoekers mogen alleen roken in enkele afgebakende rookzones. Vanwege de drukte zorgde het pretpark voor drie extra rookplekken. Toch lappen ontzettend veel rokers het beleid aan hun laars.

Walibi had al vier vaste rookzones, maar voegde dit jaar drie extra rookplekken toe. Deze tijdelijke rookzones worden gekenmerkt door bouwhekken met zeilen en de woorden “Achter dit hek”. Symbolen geven aan dat roken hier toegestaan is en er klinkt regelmatig een omroepbericht in het park om het publiek op de regel te wijzen.

Het Walibi-publiek lijkt zich echter weinig aan te trekken van het rookverbod. Afgelopen weekend werd er volop gerookt en gevapet op paden en pleinen. Medewerkers hebben de opdracht gekregen om zich conflictvermijdend op te stellen en hoeven de confrontatie met rokers niet aan te gaan. Het verbod wordt dus niet gehandhaafd.

Bij de aankondiging van het rookverbod in februari beloofde Walibi nog dat bezoekers dankzij de regel “geen hinder meer” zouden ondervinden van rokende gasten. Dit is echter niet het geval tijdens het halloweenseizoen, wat vervelend kan zijn voor niet-rokende gasten en gezinnen met kinderen.

Tijdens Fright Nights-dagen kunnen gezinnen met kinderen ook genieten van het kindvriendelijke evenement Halloween Spooky Days, dat van 10.00 tot 18.00 uur plaatsvindt.


Related posts

Efteling betuigt spijt voor pijnlijke e-mail over overleden kind: Een onvergeeflijke misstap!

Douglas Ross

Schokkend nieuws: Schots pretpark in de problemen na achtbaanongeluk!

Douglas Ross

Word jij onze nieuwe Halloweenheld? Ontdek de vacature bij Toverland!

Douglas Ross