Image default
Business

Ramp in de dierentuin: ontsnapping van wasberen in Friesland!

Meer wasberen ontsnapt uit AquaZoo Leeuwarden dan gedacht

Er zijn meer wasberen ontsnapt uit de Friese dierentuin AquaZoo Leeuwarden dan aanvankelijk gedacht. In maart werd bekend dat het dierenpark elf wasberen kwijt was, maar nu blijkt dat er in mei nog eens twee dieren zijn verdwenen. Eén van de twee is nog steeds spoorloos.

In totaal zijn er dit jaar dus dertien wasberen ontsnapt uit AquaZoo, waarvan er nu zeven zijn teruggevonden. De zoektocht naar de ontsnapte dieren werd eind juni afgeschaald en het is onzeker of de overige wasberen ooit nog teruggevonden zullen worden. Gelukkig hoeven omwonenden zich geen zorgen te maken voor een wasberenplaag, aangezien de dieren onvruchtbaar zijn.

Na de eerste ontsnapping van de elf wasberen heeft AquaZoo het verblijf aangepast door extra betonpuin en gaas toe te voegen aan het buitengedeelte. Echter, in mei voldeed het onderkomen nog steeds niet aan de eisen. Volgens directeur Jeroen Loomeijer was er sprake van een constructiefout, namelijk een gat in een ondergronds hek.

Opvallend is dat de tweede ontsnapping, die plaatsvond in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei, niet eerder in de publiciteit is gebracht. AquaZoo heeft ook de autoriteiten niet op de hoogte gesteld van deze gebeurtenis. Dit is opmerkelijk gezien het feit dat de dierentuin intensief samenwerkte met de provincie Friesland om de wasberen terug te vinden. AquaZoo maakt deel uit van recreatiegroep Libéma.

Related posts

Bouwterrein Efteling Grand Hotel onthult betoverende torenpracht!

Douglas Ross

Ontmaskerd: de meester achter Danse Macabre in Efteling onthuld!

Douglas Ross

Angstaanjagende avonturen: Halloween in Drouwenerzand!

Douglas Ross