Image default
Business

Meer bezoekers, minder dieren: het nieuwe masterplan van Artis voor 2030




Artis wil focus verleggen naar bomen en planten

Artis wil focus verleggen naar bomen en planten

De Amsterdamse dierentuin Artis heeft plannen om de komende jaren minder te focussen op dieren en meer op bomen en planten. Tegelijkertijd is het doel om het aantal bezoekers fors te laten stijgen, van 1,3 miljoen naar twee miljoen over een periode van zes jaar. Dit blijkt uit een nieuwe versie van het masterplan voor 2030, een document van ruim tweehonderd pagina’s dat onlangs is verschenen.

Het plan is om minimaal één nieuw verblijf per jaar te openen en daarnaast één verblijf te vernieuwen. Er zijn plannen voor de bouw van een olifantenstal, een buitenverblijf, een nieuw reptielenhuis met een kas en het voorzien van een net bij het flamingoverblijf. Daarnaast zal het achterste gedeelte van het park opnieuw worden ingericht met onder andere een grote primatenheuvel. Andere projecten, zoals de restauratie van het Artis-Aquarium en de komst van een Madagaskar-verblijf met halfapen, waren al eerder bekendgemaakt.

Artis wil het aantal bezoekers laten stijgen door een breder publiek aan te spreken. De focus verschuift van alleen aapjes kijken naar het ervaren van de natuur in de volle breedte. Een duurzame parkeergarage met veel groen en de mogelijkheid om met de boot naar de dierentuin te komen zijn ook opvallende punten uit het masterplan.


Related posts

Tragisch ongeluk dwingt Zweeds attractiepark tot sluiten van achtbaan

Douglas Ross

Energylandia in alle staten na diskwalificatie in legendarische Dakar-rally!

Douglas Ross

Razendsnelle irritatie in Duits pretpark door trage medewerkers: een nachtmerrie!

Douglas Ross