Image default
Business

Piemelknuffels verbannen van Zuid-Hollandse kermis: dit is waarom!




Geen piemelknuffels meer op de familiekermis in Hillegom

Geen piemelknuffels meer op de familiekermis in Hillegom

Vandaag heeft burgemeester Arie van Erk besloten om piemelknuffels te verbieden op de familiekermis in Hillegom, Zuid-Holland. Dit besluit is genomen naar aanleiding van klachten van bezoekers. De ludieke prijzen zijn niet langer toegestaan op de kermis.

De organisatie en kermisexploitanten begrijpen de beslissing niet. Zij geven aan dat het publiek juist enthousiast reageert op de piemelknuffels, die populair zijn sinds de zomer van 2023. Het concept is niet bedoeld als aanstootgevend of erotisch, maar toch heeft de burgemeester ervoor gekozen om ze te verbieden.

“Veel mensen namen er vorig jaar aanstoot aan”, aldus Van Erk. “Ik heb berichten ontvangen van Hillegommers met jonge kinderen die zeiden de kermis te gaan mijden vanwege die dingen.” Naast piemelknuffels zijn ook klappertjespistolen, messen en shishapennen verboden op de kermis.

Eerder dit jaar werd in andere gemeenten, zoals Bunschoten, ook al een verbod op piemelknuffels ingesteld. Ook in Neede en Alkmaar ontstond ophef over de prijzen. Politieke partijen vroegen daar of het mogelijk was om deze prijzen te weren, omdat ze niet geschikt zouden zijn voor kleine kinderen.


Related posts

Van verlaten naar levendig: winkelcentrum wordt omgetoverd tot interactief horrorthemapark

Douglas Ross

Ontdek de geheimen van de Time Riders-simulator in Movie Park: Een exclusief kijkje achter de schermen!

Douglas Ross

Ontdek de magie van Movie Park met deze speciale Monopoly editie!

Douglas Ross