Image default
Business

Efteling betovert met spectaculaire theatervoorstelling: Joris en de Draak!






Efteling brengt musical over Joris en de Draak

Efteling brengt musical over Joris en de Draak

Het verhaal van Joris en de Draak vormt de basis voor een nieuwe theatershow van de Efteling. Het attractiepark ontwikkelt een familiemusical die vanaf december 2025 zal toeren langs theaters in Nederland en België. De productie krijgt de titel ‘Efteling vertelt: Joris en de Draak’.

Sinds 2010 worden bezoekers van de Efteling al geconfronteerd met het verhaal van Joris en de Draak bij de gelijknamige houten raceachtbaan. Volgend jaar komt de vertelling ook tot leven op het podium. In de voorstelling maken toeschouwers kennis met Troupe Efteling, een rondreizend theatergezelschap dat sprookjes vertelt.

Dit keer vertellen ze over een koning die al jaren probeert om af te komen van een draak die zijn koninkrijk terroriseert. Als per toeval zijn dochter Rosalie wordt uitgekozen om aan de draak gevoerd te worden, weet de koning niet meer wat hij moet doen. Joris, hopeloos verliefd op prinses Rosalie, schiet te hulp.

Muziek

“Welke moedige burgers durven ten strijde te trekken tegen de draak?”, valt te lezen in het persbericht. De musical is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Men doet beroep op twee oudgedienden: Allard Blom schrijft het script, Efteling-huiscomponist René Merkelbach is verantwoordelijk voor de muziek.

Er zijn vooralsnog geen plannen om de Joris en de Draak-musical ook op te voeren in het Efteling Theater. Daar is momenteel de show Caro te zien. Eind dit jaar gaat een andere Efteling-productie door Nederland toeren: Een Nacht in de Efteling, een klucht van Jon van Eerd.


Related posts

Ontdek de gloednieuwe, geasfalteerde oase van Efteling’s afgelegen parkeerterrein!

Douglas Ross

Wolven verlaten DierenPark Amersfoort: Een wild avontuur!

Douglas Ross

Ontdek de betoverende winterse pracht van de vernieuwde Warme Winter Weide in de Efteling!

Douglas Ross