Image default
Business

Dierenbescherming neemt het op tegen roofvogelshows: geen clowntjes, maar wilde dieren

Nederlandse Dierenbescherming wil einde aan roofvogelshows in dierentuinen

De Nederlandse Dierenbescherming heeft aangegeven dat ze willen dat er een einde komt aan roofvogelshows in dierentuinen. Momenteel worden roofvogels en uilen nog steeds gebruikt om kunstjes te doen tijdens presentaties in verschillende dierenparken, waaronder Safaripark Beekse Bergen, Vogelpark Avifauna en Dierenpark Hoenderdaell. De Dierenbescherming benadrukt dat deze dieren in gevangenschap niet hun natuurlijk gedrag kunnen vertonen.

Volgens de Dierenbescherming hebben dieren die deelnemen aan shows geen keuzevrijheid, of het nu gaat om vliegen, jagen op prooien of het kiezen van een partner. Hoewel de verzorgers veel liefde voor de dieren hebben en hun best doen, is dit volgens de organisatie geen garantie voor het welzijn van de dieren.

De Dierenbescherming stelt dat de shows niets te maken hebben met het werkelijke leven van roofvogels en vaak worden gehouden onder het mom van educatie. De organisatie benadrukt dat vele demonstraties niet voldoen aan de educatieve doeleinden en eerder lijken op circusshows.

De Dierenbescherming ziet ook een tegenstrijdigheid in het tonen van roofvogels aan het publiek, bijvoorbeeld een steenarend die in het wild bij het zien van mensen gelijk zou vluchten. Verschillende dierentuinen en locaties zijn in de afgelopen jaren al gestopt met het geven van roofvogelshows, en volgens de Dierenbescherming zouden ook Safaripark Beekse Bergen, Vogelpark Avifauna en Dierenpark Hoenderdaell snel moeten volgen.

De Dierenbescherming pleit voor een positieflijst voor vogels, met als doel om vogelsoorten die ongeschikt zijn om te houden niet meer te fokken, verhandelen of exploiteren. De organisatie benadrukt dat wilde vogelpopulaties steeds beter gaan en dat het veel beter is om deze dieren in het wild te bekijken, waar ze thuishoren.

Related posts

Verenigd Koninkrijk’s nieuwe sensatie: Hyperia, de 72 meter hoge achtbaan opent haar deuren!

Douglas Ross

Plopsaland in rep en roer: inbrekende youtuber op heterdaad betrapt!

Douglas Ross

Het adembenemende Smakenrad, tientallen meters hoog, staat te koop!

Douglas Ross