Image default
Business

Jos bouwt de wildste achtbanen: een Nederlandse primeur van tweeduizend unieke ritten!

Grootste Achtbaanliefhebber van Nederland bereikt mijlpaal van 2000 coasters

Gisteren, om 23.59 uur, bereikte Jos Boudestein uit Delft een ongelofelijke mijlpaal: hij heeft als geen ander in Nederland maar liefst tweeduizend achtbanen bereden. Deze rollercoasterfanaat staat al jaren aan de top van het Nederlandse achtbaanklassement en heeft er een sport van gemaakt om zoveel mogelijk verschillende achtbanen uit te proberen.

Om dit doel te bereiken, reist Boudestein de hele wereld over. In 2017 haalde hij de media toen hij duizend verschillende achtbanen had bereden. Destijds vertelde hij dat hij vooral plezier wil beleven in de pretparken en niet specifiek ging voor tweeduizend achtbanen.

Desondanks staat de teller nu wel degelijk op tweeduizend. Boudestein benadrukt dat plezier maken altijd de prioriteit blijft in zijn hobby. Hij heeft de laatste duizend achtbanen in een korter tijdsbestek bereden dan de eerste duizend, mede dankzij zijn financiƫle mogelijkheden als werknemer.

Zelfs tijdens de coronajaren 2020 en 2021 wist Boudestein driehonderd nieuwe achtbanen in Europa uit te proberen, aangezien verre reizen bijna onmogelijk waren. Voor zijn tweeduizendste achtbaan reisde hij naar Japan om Crazy Mouse in pretpark Kitami Family Land te berijden, een bijzondere wilde muis met een looping.

Er bestaat geen consensus onder pretparkliefhebbers over wat een achtbaan precies is, wat tot eindeloze discussies leidt. Boudestein telt bijvoorbeeld butterfly-attracties wel mee, maar alpine coasters niet. Hij gebruikt de website Coaster-Count om zijn score bij te houden.

Boudestein is wereldwijd de zestiende persoon die tweeduizend achtbanen heeft bereden, maar de eerste Nederlander. Hij heeft nog geen concrete plannen voor drieduizend achtbanen, maar sluit het niet uit. Wel noemt hij een aantal favoriete achtbanen, waaronder F.L.Y. in Phantasialand en The Incredible Hulk Coaster in Universal Islands of Adventure.

De passie van Boudestein voor achtbanen is grenzeloos en hij blijft genieten van zijn bijzondere hobby.

Related posts

Feest in de Waarbeek: Snollebollekes en onbeperkt eten op festival!

Douglas Ross

Ontdek de betoverende vernieuwde Efteling-waterbaan PiraƱa!

Douglas Ross

Tranen van een Meisje: De Emotionele Rollercoaster in Toverland!

Douglas Ross