Image default
Business

Ophef om hardstylefestival naast Safaripark Beekse Bergen: Dierenwelzijn in het geding?




Blog Artikel: Muziekfestival bij Safaripark Beekse Bergen

Hebben dieren last van het Decibel Outdoor festival bij Safaripark Beekse Bergen?

Decibel Outdoor, een jaarlijks hardstylefestival dat plaatsvindt naast Safaripark Beekse Bergen, heeft geleid tot discussie over de mogelijke impact op de dieren in het park. Dierenrechtenorganisatie House of Animals beweert dat de dieren stress ervaren door de luide muziek, terwijl Beekse Bergen dit ontkent.

Stress bij dieren

Volgens voorzitter Karen Soeters van House of Animals kan het geluid van het festival de onderlinge communicatie tussen dieren verstoren, wat tot stress kan leiden. Daarnaast zouden de dieren in paniek kunnen raken door het harde geluid, omdat ze niet weten waar het vandaan komt. Dit kan een bron van stress zijn voor de dieren in gevangenschap.

Kamervragen en reactie van het park

House of Animals heeft eerder Kamervragen gesteld over de impact van het festival op de dieren. Hoewel de minister aangaf dat het verminderen van het geluidsniveau een optie zou kunnen zijn, was er geen intentie om in te grijpen omdat de gemeente en provincie verantwoordelijk zijn voor het handhaven van vergunningsvoorwaarden.

Bioloog Stijn Berger en zijn collega’s van het Safaripark beweren echter dat de dieren nauwelijks reageren op de muziek van het festival. Ze benadrukken dat de dieren gewend zijn aan verschillende geluiden, waaronder het geschreeuw van bezoekers, en dat ze altijd de keuze hebben om naar binnenverblijven te gaan waar het geluid minder hard is.

Conclusie

De discussie over de impact van het Decibel Outdoor festival op de dieren van Safaripark Beekse Bergen blijft voortduren. Terwijl dierenrechtenorganisatie House of Animals stress en hinder voor de dieren benadrukt, ontkent het park dat de festivals een negatieve invloed hebben op de dieren. De vraag blijft of er verdere maatregelen moeten worden genomen om de dieren te beschermen tijdens dergelijke evenementen.


Related posts

Griezelen en smullen in de Waarbeek: Halloween met eten, drinken en spookhuizen!

Douglas Ross

Knokpartij in de wachtrij: Walibi Holland is geen pretje!

Douglas Ross

Gelderland komt met harde maatregelen tegen nieuw voedselpretpark: Game over?

Douglas Ross