Image default
Business

El Volador stilgelegd: Wat is er aan de hand in Bellewaerde?

Bellewaerde Park kampt met problemen: Amazonia en El Volador gesloten

Bellewaerde Park heeft deze zomer te maken met de nodige tegenslagen. Naast de aanhoudende problemen bij de nieuwe waterattractie Amazonia, is ook een andere attractie in het Belgische pretpark al langdurig gesloten. De kantelende toren El Volador staat al sinds juli stil. Volgens een woordvoerder wordt het probleem naar verwachting snel verholpen.

Bellewaerde heeft 14 miljoen euro geïnvesteerd in Amazonia, maar tot nu toe heeft de waterbaan slechts op enkele dagen zonder storingen kunnen draaien. Twee weken geleden heeft het park aangekondigd dat de attractie voorlopig gesloten blijft. Daarnaast is ook El Volador al geruime tijd niet toegankelijk voor bezoekers.

Op 29 juni moest de brandweer worden ingeschakeld toen de 16 meter hoge topple tower vastliep tijdens een rit. 37 inzittenden moesten één voor één met behulp van een ladderwagen worden bevrijd uit hun benarde positie. Ondertussen regende het hevig.

Volgens de woordvoerder is El Volador na dit incident nog wel operationeel geweest. Op donderdag 11 juli ontstond echter opnieuw een technisch mankement. Er moet een onderdeel worden vervangen. “We wachten op een wisselstuk, dat naar verwachting deze week zal arriveren,” aldus de woordvoerder.

El Volador is gebouwd door Huss Park Attractions uit Duitsland en dateert uit 2005. Dit attractietype was ook te vinden in parken in Frankrijk en Denemarken, maar daar zijn de torens inmiddels verdwenen vanwege technische complicaties. Het model in Bellewaerde is negentien jaar na opening nog steeds operationeel, als enige in Europa.

Related posts

Swingende Showliedjes van Slagharen nu online te beluisteren!

Douglas Ross

Nieuwe familieachtbaan bij Parc Astérix: een must-do voor 2025!

Douglas Ross

De ondergang van het Spookslot: van pleisters plakken tot sluiting

Douglas Ross