Image default
Business

Nieuwe sensatie in Belgisch pretpark: De Zwevende Sensatie Coaster!

Bellewaerde Park plant nieuwe sensationele hangende achtbaan

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park blijft zichzelf vernieuwen en uitbreiden. De afgelopen jaren zijn er al vijf nieuwe attracties toegevoegd aan het park. Op dit moment zijn er plannen voor een grote uitbreiding, met als hoogtepunt een sensationele hangende achtbaan met inversies.

Bellewaerde is van plan om een zogeheten suspended thrill coaster te bouwen, een achtbaantype van de Nederlandse fabrikant Vekoma Rides. Wereldwijd zijn er tot nu toe slechts twee van deze achtbanen gebouwd, waarvan de eerste in 2020 opende in het Duitse pretpark Tripsdrill en de tweede deze maand in Emerald Park in Ierland.

De suspended thrill coaster is een opvolger van de suspended looping coaster, zoals bijvoorbeeld de Condor in Walibi Holland, Vampire in Walibi Belgium en Iron Claw in Movie Park Germany. Passagiers hangen onder de rail en maken hoge snelheden door inversies en andere elementen. Het nieuwe achtbaantype is echter veel comfortabeler dan zijn voorganger.

Vekoma biedt het concept momenteel aan als een combinatie van twee verschillende achtbanen. In Tripsdrill en Emerald Park worden de spectaculaire coaster gecombineerd met een family boomerang coaster, gericht op een jongere doelgroep. Bellewaerde overweegt om ook voor deze combinatie te gaan.

Hoewel het openingsjaar nog niet vaststaat en er nog geen vergunning is aangevraagd, is Bellewaerde Park de afgelopen tijd flink aan het vernieuwen. Vorig jaar openden er al familieattracties en werden dierenverblijven gerenoveerd. Dit jaar werd er een Braziliaanse zone geopend met nieuwe attracties.

De investeringsdrang van parkeigenaar Compagnie des Alpes blijft hoog en ook andere parken, zoals Walibi Holland, Walibi Belgium en Parc Astérix, kunnen rekenen op grote nieuwe achtbanen in de toekomst.

Related posts

Actiegroep strijdt tegen groeiplannen Toverland

Douglas Ross

Ontdek de Magie van het Nieuwe Disneyland Hotel in Disneyland Paris – Een Betoverende Transformatie!

Douglas Ross

Spaans Warner-pretpark overweegt een tweede attractiepark: Een revolutionaire ervaring!

Douglas Ross